Navne- og adressebeskyttelse

Navne- og adressebeskyttelse beskytter dig mod at dit navn og adresse gives videre til privatpersoner.

Selv om du er beskyttet mod, at dit navn og din adresse videregives til privatpersoner, kan adressen dog altid udleveres til offentlige myndigheder og normalt også private kreditorer, der kan dokumentere en retlig interesse. Derudover kan adressen i nogle tilfælde udleveres til andre private, som har en retlig interesse i at få adressen oplyst. Dette skal ligeledes dokumenteres.

Hvordan ansøger jeg?

Det er lovpligtigt, at du skal søge navne- og adressebeskyttelse digitalt.

Søg om navne- og adressebeskyttelse her

Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens Borgerservice eller på biblioteket. Det er gratis at få navne- og adressebeskyttelse.

Husk - Navne- og adressebeskyttelse bortfalder efter 1 år, hvis du ikke forinden har fremsat ønske om forlængelse. Flytter du indenfor det år din adressebeskyttelse varer, følger den automatisk med til den nye adresse.

Navne- og adressebeskyttelse hos Post Danmark og teleselskab

Samtidig med at du får navne- og adressebeskyttelse i folkeregisteret, anbefales det, at du også får det hos Post Danmark samt hos dit teleselskab. Hvis du ikke meddeler din navne- og adressebeskyttelse til dit teleselskab, vil du stadig stå på Krak. Alle Kraks oplysninger om privatpersoner er leveret af telefonselskaberne i Danmark, derfor er det vigtigt, at du husker at meddele teleskabet at du har navne- og adressebeskyttelse.

Kan jeg ophæve beskyttelsen?

Ønsker du at ophæve navne- og adressebeskyttelse inden året er gået, kan du gøre det ved igen at benytte den ovenstående selvbetjeningsløsning og fjerne markeringen ved den beskyttelse, du ikke længere ønsker.