Skilsmisse

På denne side har vi samlet nogle informationer, som vi tror, at du kan bruge, hvis du skal skilles. Du kan læse mere om de love og regler der gælder ved skilsmisser, separationer og når par, der ikke er gift, går fra hinanden. Vi har desuden samlet en række "hurtige links" til mere information eller andre hjemmesider, som kan være relevante i forbindelse med skilsmisse.

Ansøgning om separation og skilsmisse

Det er hos Statsforvaltningen, I skal søge om separation og skilsmisse. På Statsforvaltningens hjemmeside kan I også læse mere om love og regler i forbindelse med separation og skilsmisse.

Læs mere om separation og skilsmisse på Statsforvaltningens hjemmeside

 

Hvis I fortryder separation

Hvis I fortryder, at I er blevet separeret, så kan I vælge at ophæve separationen. Det kan I gøre ved at genoptage samlivet - enten ved at flytte sammen igen eller uden at flytte sammen.

I skal ikke give statsforvaltningen besked om jeres beslutning, men I skal kontakte jeres kommune og bede dem om at ændre CPR-registret, så I igen står registreret som gift. I kan printe en blanket ud her, som I kan sende til kommunen med begges underskrifter.

Hent og udfyld blanketten her

Hvis I ophæver separationen, kan I ikke blive skilt på baggrund af denne separation. Hvis I senere beslutter at gå fra hinanden, skal I separeres på ny.

 

Hjælp til børn

Statsforvaltningerne, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Justitsministeriet er gået sammen og har lavet en hjemmeside for børn, der har forældre der skal skilles.

Gå til siden morogfarskalskilles.dk

 

Papirløs skilsmisse

Hvis I flytter fra hinanden uden at have være gift, gælder der ikke de samme rettigheder, som hvis I havde været gift.

Læs mere om jeres rettigheder og pligter på Statsforvaltningens hjemmeside