Spørg om kørekort

På denne side har vi samlet ofte stillede spørgsmål om kørekort

Jeg skal snart have mit kørekort fornyet pga. alder, hvad gør jeg?

Personer, der fornyer kørekort til gruppe 1 kategorierne (almindelig bil, motorcykel, mv.) i forbindelse med udløb af gyldighedstiden, kan få udstedt kørekort med en gyldighedsperiode på 15 år, dog højest til indehaverens fyldte 75. år, uden at indlevere lægeattest. Dog skal personer, der tidligere har fået fastsat en kortere gyldighedstid, fortsat indlevere en lægeattest ved ansøgning om fornyelse af kørekort.

Læs om de nye regler pr. 1. marts 2015.

Hvad koster det at få et nyt kørekort?

Det koster kr. 280,00 og du skal medbringe et nyt foto (gyldigt pasfoto i papir) og evt. pas/dåbsattest hvis du ikke har det gamle kørekort.

Hvor bestiller jeg tid til et AT kursus?

Det skal du bestille hos Region Midtjylland på tlf. 78476011.

Jeg kan ikke komme til læge inden mit kørekort udløber – kan jeg få et midlertidigt kørekort?

Ja, du kan komme her i Borgerservice medbringende dit kørekort, så kan du få et midlertidigt kørekort.

Jeg har fået stjålet mit kørekort, hvad gør jeg for at få et nyt?

Du skal møde personligt op i Borgerservice medbringende pas eller dåbsattest, et nyt foto (gyldigt pasfoto i papir) samt en betaling på kr. 280,00

Hvordan gør jeg hvis jeg skal generhverve mit kørekort?

Hvis dit kørekort er blevet betinget frakendt, vil politiet indkalde dig til en kontrollerende køreprøve (en teoriprøve og en praktisk prøve).

Er dit kørekort blevet ubetinget frakendt, kan du ved frakendelsestidens udløb hente et ansøgningsskema om generhvervelse af kørekort i Borgerservice og medbringe et gyldigt pas eller sundhedskort.