Om nyt pas

Du kan læse mere om, hvad du skal medbringe, når du skal bestille nyt pas, samt læse om leveringstider, priser og hvad du skal gøre, når du har mistet dit pas

Bestil et pas

  • Hvis du ønsker det, kan du få taget pasfoto i Borgerservice. Borgerservice kan dog ikke tilbyde at tage foto af børn under 3 år. Du kan læse kravene til pasfoto her. Prisen for pasfoto er 110,00 kr., som kan betales kontant, med Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB eller med American Express.
  • Hvis du har mistet dit pas, skal du medbringe original dåbsattest, navneattest eller fødselsattest 
  • Hvis dit personnummer ikke står i dit nuværende pas, skal du medbringe dokumentation for dit personnummer - f.eks. sundhedskort
  • Hvis dit navn for nyligt er ændret i forbindelse med vielse og lignende, skal du medbringe dokumentation af rette navn

Du kan få udstedt pas i hvilken som helst kommune, uafhængigt af hvor du bor.

Spring køen over

- du kan booke tid til pasbestilling eller du kan booke tid, udfylde pasansøgning og betale for passet samtidig. Det er hurtigt og nemt!

Vær opmærksom på, at der skal bestilles én tid pr. person, der skal have pas. Har man ikke bestilt tid, må man trække et nummer i Borgerservice og vente til det bliver ens tur.

Book tid til pasbestilling

OBS! Vær også opmærksom på, at når børn skal have nyt pas, skal der altid være underskrift fra begge forældre, også selv om de har haft pas i forvejenLæs om de særlige krav om pas til børn.

Husk at du stadigvæk kan møde op i Borgerservice uden at booke tid - så kan du dog risikere ventetid.

Du skal møde personligt op

Uanset din alder, skal du møde personligt op i Borgerservice med dit gamle pas og/eller dåbsattest - dette gælder både, hvis du har booket en tid eller blot møder op.

OBS: Det er vigtigt, at du giver besked til kommunen, hvis et forsvundet pas dukker op igen. Hvis du rejser på et pas, der er meldt stjålet, kan det give bøder, også selvom det er dit eget pas

Leveringstid
 
Leveringstiden på et pas kan være op til 14 dage. Du bør derfor få lavet dit pas i god tid, inden du skal ud og rejse. Bemærk at leveringstiden kan være længere end 14 dage op til højtider og sommerferie.
Priser og betaling

Du skal betale for dit pas ved pasekspeditionen i Borgerservice - du kan betale kontant, med Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB eller med American Express.

0 - 11 år 115 kr.
12 - 17 år 142 kr.
18 - 64 år 627 kr.
65 år og derover    377 kr.
   
Billede: 110 kr.*

*prisen er for et foto, der digital sendes videre til Rigspolitiet før produktion af passet

Mistet pas?

Hvis du er bekymret for, at dit mistede pas bliver misbrugt af andre til fx at opnå kredit i dit navn, kan du indsætte en markering om såkaldt Kreditadvarsel i CPR.
På den måde har du gjort opmærksom på, at du ønsker at advare mod, at der ydes lån og kredit i dit navn.

En markering om kreditadvarsel vil være et signal til virksomhederne om at være særlig opmærksomme i forbindelse med deres identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit.

Læs mere om Identitetstyveri og Kreditadvarsel

OBS! Det er vigtigt, at du giver besked til kommunen, hvis et forsvundet pas dukker op igen. Hvis du rejser på et pas, der er meldt stjålet, kan det give bøder, også selvom det er dit eget pas

Fingeraftryk i pas

Der er kommet nye fælles EU regler pr. 1. januar 2012, der betyder, at man fremover skal have fingeraftryk i sit pas.

Hvis du har et stadig gyldigt pas fra før 1. januar 2012, behøver du IKKE skifte passet, før det udløber.

Det pas, du har, gælder altså indtil udløbsdatoen, selvom der ikke er fingeraftryk i det efter den 1. januar 2012.

De nye regler betyder, at du får taget dit fingeraftryk hos Borgerservice i forbindelse med pasansøgningen. Det gælder dog ikke børn under 12 år og pasansøgere, fra hvem det varigt er umuligt at optage fingeraftryk.

 Fingeraftrykket vil blive lagret i passets chip og vil gøre det nemmere for pasmyndighederne at kontrollere, om et pas er ægte. Du kan dog ikke selv se fingeraftrykkene i dit pas, så du kan derfor heller ikke selv kontrollere, om der er fingeraftryk i passet.

Her kan du læse lovteksten om fingeraftryk i pas.